LASERONTHARING

Traditionele ontharingstechnieken zoals scheren, waxen, epileren, ... zijn doorgaans een nare ervaring. Ze zijn pijnlijk en hebben slechts een tijdelijk effect.
Wilt u zich nooit nog ergeren aan ongewenste haartjes? Dan is laserontharing met een lasertoestel van Cocoon Medical de meest effectieve, veilige en snelste oplossing voor u!

HOE WERKT HET

Laserontharing wordt uitgevoerd met een hoog energetische, pulserend lasertoestel. Via het laserhandstuk worden hoog energetische energiepulsen blootgesteld aan het behandelgebied, waardoor het pigment (melanine) in de ongewenste haartjes omgezet wordt in warmte, zodoende de haarzakjes te vernietigen. Dankzij contactkoeling in de tip wordt tijdens het behandelen het omliggende huidweefsel ontzien.

IS HET RESULTAAT DEFINITIEF

Haargroei is verschillend bij iedereen. Factoren die een rol spelen zijn oa. leeftijd, hormoonspiegel, etnische afkomst, medicatie, stofwisseling, enz.
Gemiddeld zijn 4 à 8 sessies nodig, naargelang diverse factoren zoals huidzone, haarkleur, haardikte, densiteit, enz. 

VOOR WIE

Alle vrouwen en mannen die verlost willen zijn van ongewenste haren komen in aanmerking voor laserontharing. Alle huid- en haartypes kunnen onthaard worden dankzij het toestel van Cocoon Medical, inclusief zongebruinde huiden. Witte haren zijn niet te behandelen met licht- of lasertherapie daar deze weinig tot geen melanine bevatten.

VOORBEREIDING

• 4 weken voorafgaand aan de eerste sessie niet meer waxen of epileren. Scheren of ontharingscrème is toegelaten.
• Scheer daags voor elke sessie de haartjes nog een laatste keer weg.
• De te behandelen huidzone 4 à 6 weken voor het starten van de behandeling niet meer blootstellen aan zonlicht of zonnebank.
• Geen zelfbruinende producten gebruiken, 2 weken voorafgaand aan de behandeling.
• Bij afspraak de huid vrijhouden van maquillage, deodorant of oliën.
• Bij gebruik van medicatie kan reactie ontstaan. Gelieve dit te melden voor de behandeling.
• Tijdens de zwangerschap worden er geen laserbehandelingen uitgevoerd.

NA DE LASERSESSIE

Kort na de lasersessie kan de behandelde huidzone roodheid en/of een lichte zwelling vertonen. Dit is een natuurlijke reactie van de huid op blootstelling aan hoge warmte. Kortelings na de behandeling zal de huid van nature herstellen. Werkzaamheden kunnen meteen na de sessie hervat worden. Enkele weken na elke sessie zullen de ongewenste haren op de behandelde huidzone vanzelf uitvallen. Gelieve tussen de verschillende lasersessies door enkel nog te scheren of ontharingscrème te gebruiken. Vermijd sauna’s, hete baden en zware inspanningen tot 48u na elke sessie.

 

waxing

Maak kennis met onze OUTBACK ORGANICS Waxing.

Het hele assortiment is vrij van synthetische kleur en geurstoffen, parabenen en andere agressieve chemicaliën. OUTBACK is afkomstig van Australië en is volledig op natuurlijke basis gemaakt.

Ze zijn speciaal ontwikkeld om de meest voorkomende klachten na ontharing aan te pakken zoals: irritatie, puistjes en ingegroeide haartjes.